Recept van de maand Aardappelkroketjes
Schil de aardappelen.
- Snijd ze in even grote stukken.
- Leg ze in een pan water met een theelepel zout.
- Kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
- Giet de aardappelen af.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron.
- Doe 1 ei, de warme melk en de boter bij de aardappelen.
- Stamp hier een fijne puree van.
- Meng de mosterd, wat peper en wat zout door de aardappelpuree.
- Laat de puree minstens een uur afkoelen.
- Maak een straatje van soepborden. Doe in 1 bord 2 eieren. Los kloppen.
Straatje van soepborden
- Doe in het andere bord een flinke laag paneermeel.
- Zet er een leeg bord naast.
- Vorm staafjes van de aardappelpuree.
- Haal een kroketje eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
- Leg het gepaneerde kroketje in het lege bord.
- Haal alle staafjes aardappel eerst door het ei en dan door het paneermeel.
- Leg de gepaneerde kroketjes bij elkaar op een bord
Gepanneerde kroketjes op een bord
- Verhit de frituurolie in een pan
- Test de temperatuur van de olie door er een stukje brood in te doen. De temperatuur is goed wanneer de olie rond het brood gaat borrelen.
- Doe maximaal 3 kroketjes tegelijk in de olie. Frituur de kroketjes totdat ze mooi bruin zijn. Dat duurt 4 tot 6 minuten.
- Haal ze dan uit de olie met een schuimspaan. Laat ze uitdruppen op een stuk keukenpapier.
- Bak de rest van de aardappelkroketjes ook goudbruin.
- Smakelijk eten!
|
|
|
|
|